AKTA je naš medijski partner

Akta.ba je vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktalnim privrednim i ekonomskim trendovima na prostoru jugoistočne Europe. Osim pregleda najnovijih vijesti i izvještaja iz zemlje i okoline akta.ba osigurava i ekonomske analize, izvještaje sa burze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobjednika tendera.

Poslovni portal akta.ba obezbjeđuje najveći i najažurniji Registar kompanija i institucija sa preko 300.000 pravnih subjekata koji pored osnovnih podataka, nudi i informacije o financijskim pokazateljima za kompanije iz BiH.

Od osnivanja 2005. godine pa do 01.07.2015. portal je poslovao pod nazivom eKapija.ba i u tom periodu postao je neprikosnoveni informacioni motor modernog poslovanja na području Bosne i Hercegovine, ali i šireg regiona jugoistočne Evrope. Nakon dugogodišnjeg nizanja uspjeha eKapija.ba se odlučila na novo poslovno poglavlje koje sa sobom donijelo i novo ime – Akta.ba.

Koncipiran kao B2B (business to business) daje šansu za razmjenu informacija ključnim kompanijama na tržištu, koji zahvaljujući portalu Akta.ba mogu postati i Vaši poslovni partneri.

Sistem Akta.ba predstavlja veliku pomoć za male i srednje firme, koje nemaju veliki budžet i izdvojena odjeljenja za praćenje ekonomskih kretanja i događaja u regionu i industriji u kojoj su aktivni.

Informacije su dostupne korisnicima putem sajta www.akta.ba kao i putem elektronskih newsletter-a stižu na e-mail adresu.

Akta – Vijesti svakog radnog dana stiže na Vašu e-mail adresu na B/H/S jezicima. Newsletter sadrži vijesti, najave događaja, seminare, edukacije, investicije i aktuelna dešavanja na polju businessa u BiH i šire.

Akta – Tenderi sadrže usko-profilisane informacije iz oblasti poslovanja Vaše firme: javne nabavke, javni pozivi – konkursi, tenderi, stečajevi, likvidacije, privatizacija, regulacioni planovi, planovi nabavke, EU i Međunarodni tenderi, skupštine, licitacije, prodaja i potraživanja sa tržišta Bosne i Hercegovine i regiona koji se dostavlja na dnevnoj osnovi.

Akta – Dodjele ugovora sadrže informacije o pobjednicima tendera/javnih nabavki u Bosni i Hercegovini i dostavlja se na dnevnoj osnovi.

Akta – Promo u kojoj naši komercijalni korisnici Promo, Primarnog i Premium paketa imaju mogućnost oglašavanja svojih ponuda i akcija. Budući da je portal Akta.ba koncipiran kao B2B servis koji predstavlja efikasnu platformu za razmjenu informacija među privrednim subjektima, tako da je primarni cilj Akta – Promo oglasnika povezivanje naših klijenata. Akta – Promo distribuira se jednom sedmično.

Uz visoku čitanost o projektima domaće privrede Akta.ba pomiče granice ka poboljšanju društva u kojem djeluje. Brojke i brojne pohvale dokazuju nam da su čitatelji i klijenti prepoznali da je cjelokupan sadržaj portala od velike vrijednosti za njih.

Informacije na portalu prilagođene su perspektivi korisnika Vaših usluga, čime se otvara mogućnost da budete na veoma lak i jednostavan način primjećeni i kontaktirani putem internet pretraživača.

Sa novim redizajnom Poslovni portal Akta.ba korisnicima je dodatno obogatio sadržaj, poboljšao korisničke aplikacije i ušao u korak sa trendovima. Cijeli sistem prilagođen je svjetskim standardima, pretrazi prema CPV (common procurement vocabulary) kodovima javnih nabavki u Evropskoj Uniji i korisničkom interfejsu.

EuroKapija je osnovana 2005. godine prvo kao samostalna djelatnost, kada je internet poslovanje u regionu još bilo u povoju. Nakon širenja poslovanja na region, 2006. osniva se društvo sa ograničenom odgovornošću, sa 100% domaćim bh. kapitalom.

Za svoj rad portal eKapija.ba primio je brojna priznanja :

Superbrand za 2009. godinu koju dodjeljuje Superbrands Adriatic,
WebAward.me za najbolju web stranicu u kategoriji Mediji,
“Najmenadžer BiH 2009” u malom biznisu u jugoistočnoj Evropi za menadžera preduzeća Azru Atagić-Ćatović
“Najportal BiH 2009” po ocjeni Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromenager za okupljanje velikog broja menadžera na web portalu – “eKapija.ba” – najbrže rastući portal u regionu.
BestBuy AWARD – kategorija: Poslovni web portal br. 1 – Najbolji omjer cijene i kvaliteta eKapija.ba – 2013/2014
EBRD nagrada za najbolji poslovni projekat u 2013.
Nagrada LadyBoss – Azra Atagić-Ćatović – 1. mjesto za najuspješniju bh. poduzetnicu u 2013. godini
QUDAL – TOP QUality meDAL: eKapija.ba najkvalitetniji poslovni portal u BiH 2014/2015
“Stvaratelji za stoljeća” – nagrađivanje najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području Jugoistočne Evrope
ICERTIAS – Customers’ Friend – Superior Excellence medal: Akta.ba – Prijatelj kupaca 2019-2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *